Bel: 085-8889310!

Altaïr Begeleiding voor psychologische hulp in Rotterdam

Bij Altaïr Begeleiding staat een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Per cliënt bekijken we welke psychologische hulp in regio Rotterdam het beste aansluit bij uw klachten. De behandelmethodes maken we te allen tijde op maat en we bestuderen welke begeleiding het meest effectief voor u is.

Behandelmethode op maat

U als cliënt bent uiteindelijk degene die ons leert welke methode het meest passend is. Wanneer u bij ons aanklopt voor psychologische hulp in Rotterdam of Capelle aan den IJssel plannen we een eerste consult in om uw klachten en situatie te bespreken. Na het gesprek bekijken we wie van onze psychologen, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers u het beste kan helpen bij uw probleem. Vervolgens gaat u samen met uw toegewezen hulpverlener en gekozen therapie aan de slag. De behandeling wordt volledig voor u op maat gemaakt en we leren u zijn wie u wilt zijn.

Onze diensten:

Altaïr Begeleiding biedt de volgende behandelmethodes:

  • Systeemtherapie: we bekijken in hoeverre het gezin invloed heeft op u als individu en waar dit voor eventuele emotionele bagage heeft gezorgd. Belemmerde gedragspatronen en kwaliteiten waar cliënten zich vaak niet van bewust zijn komen naar voren. Dit zorgt voor meer zelfkennis en zelfinzicht, wat het fundament van een stabiel zelf creërt.
  • Psychoanalytische benadering: we gaan dieper in op het onderbewustzijn. Informatie die hier wordt opgeslagen heeft invloed op zowel het lichaam als de geest. Verborgen negatieve invloeden van gebeurtenissen, opvoeding of levensomstandigheden werken we weg.
  • Cognitieve gedragstherapie: tijdens de therapie leert de cliënt doormiddel van nieuwe cognities (denkpatronen) nieuw, effectiever gedrag te ontwikkelen. Ook wordt er gereflecteerd op bestaande gedachtenpatronen en gedrag en hoe deze gevolgen hebben op gevoelens en gedrag.
  • Empowerment: we gaan op zoek naar de krachten en kwaliteiten die u al bezig en doelen erop deze te versterken en verder te onwikkelen. Wij helpen u uw doelen en beste zelf te verwezenlijken.
  • Geestelijke verzorging: als uw geestelijke verzorger helpen wij u tijdens uw zoektocht naar zingeving en levensbeschouwing. We werken aan stabilisering van uw probleem en kaarten gevoelige onderwerpen aan.
  • Jongerenbegeleiding: Jongerenbegeleiding kan variëren van therapie tot actieve begeleiding. Het doel is het kind of de jongere te leren een stabiele, eigen identiteit te ontwikkelen en zelfredzaam te zijn. We willen hen leren hun eigen stem te vinden en deze hoorbaar te maken.

Geïnteresseerd in psychologische hulp in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en omstreken van Altaïr begeleiding? Bel naar 085-8889310 of vul het contactformulier in op deze website.